FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 FLOW Arbo Portal 

FLOW Arbo Portal 

Veel werknemers van woningcorporaties hebben te maken met agressie, geweld of structureel hoge werkdruk. Dat vermindert niet alleen het werkplezier, maar kan ook de gezondheid schaden.
 
Agressie en werkdruk
Het is niet goed om agressie te accepteren onder het motto ‘u moet ermee kunnen omgaan, het hoort tenslotte bij uw werk’. Agressie op het werk is slecht voor werknemers en daarmee ook voor de organisatie als geheel. Als u (soms) last hebt van agressie moet daar iets aan gedaan worden.

En werkdruk op zich is niet erg, maar als u steeds te veel werk hebt, er geen einde komt aan de takenlijst, het gevoel krijgt dat uw inzet niet wordt gewaardeerd of dat u onvoldoende steun van uw leidinggevende ervaart, dan verandert de werkdruk in werkstress. En dat is wél slecht. Dat kan leiden tot psychische en lichamelijke gezondheidsklachten. U krijgt minder plezier in uw werk en u gaat ook meer fouten maken.

Wat kunt u er zelf aan doen?
Door chronische stress kunt u psychische en lichamelijke klachten krijgen, zoals vermoeidheid, slapeloosheid, hoofd- en spierpijn, concentratie- en geheugenverlies. Negeer deze klachten niet, maar check de top 10 stress-signalen of doe de test die op de website FLOW Arbo Portal staat. Op deze site vindt u ook informatie over hoe te handelen bij een agressie-incident.

Gratis individuele coaching
FLOW Arbo Portal biedt de mogelijkheid van individuele coaching als u last hebt van agressie en/of werkdruk. U kunt kiezen voor face-to-face coaching, maar ook voor e-coaching, gewoon thuis achter uw eigen computer. 

Nieuwsbrieven
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Kijk dan op de nieuwspagina van FLOW Arbo Portal. Daar kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief en eerder verzonden nieuwsbrieven lezen.

Wilt u meer weten?
Dan kunt u een mail sturen naar info@flowarboportal.nl of bellen met 0183 – 354 129.

FLOW Arbo Portal is een programma met maatregelen en activiteiten om de agressie en werkdruk in de sector effectief en praktisch aan te pakken. Doel van het project is het ondersteunen van woningcorporaties bij het voorkomen en bestrijden van agressie en werkdruk. Het project is opgezet door de sociale partners (FNV, CNV, De Unie en Aedes).

Publicatiedatum: 13-04-2012Login

Wachtwoord vergeten? Registreren Nieuw!

Lidmaatschap
Nu direct lid worden