FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 Vestia wil bonus Staal terug 

De spelregels

FNV Bouw stelt het zeer op prijs als u een reactie achterlaat. Er gelden echter wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - niet te publiceren omdat er:

  • commerciële boodschappen in staan
  • scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan
  • herhalingen van reacties in staan
  • zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuwsbericht

Beperk u tot de kern; u kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Vestia wil bonus Staal terug

Terug naar het overzicht

Woningcorporatie Vestia maakte vandaag bekend dat ze onderzoek laat doen naar de vertrekpremie van oud-topman Erik Staal. Dit gebeurde na een oproep van FNV Woondiensten eerder deze week. Bij Vestia verdwijnen meer dan honderd voltijdsbanen. FNV Woondiensten raadde Vestia aan om een deel van de financiering van het sociaal plan bij Staal weg te halen. De bond is blij dat een accountant nu kijkt naar de vertrekpremie van Staal, maar geeft aan dat er sowieso een uitstekend sociaal plan moet komen, ongeacht het succes van deze missie.

Door de beugel
De twee interim-bestuurders van Vestia hebben een forensisch accountant de opdracht gegeven om te bekijken of de bonus van 3,5 miljoen euro voor Staal terecht was. Ook wil de nieuwe leiding weten of het salaris van Staal door de beugel kan. De voormalig topman verdiende bijna vijf ton per jaar, inclusief pensioenbijdrage.

Forensische accountancy richt zich op het opsporen van economische en financiële delicten. Het onderzoek van de forensisch accountant moet eind deze maand klaar zijn.

Schuld
Vestia kampt met een schuld van 1,6 miljard euro als gevolg van risicovolle renteverzekeringen die zijn afgesloten onder verantwoordelijkheid van Staal. Naast gedwongen ontslagen moeten talloze projecten worden geschrapt.

Bron: RTV Rijnmond

Lees ook: FNV Woondiensten: ‘Bonus Staal voor sociaal plan’

Publicatiedatum: 16-05-2012 

Login

Wachtwoord vergeten? Registreren Nieuw!

Lidmaatschap
Nu direct lid worden