FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 Welkom 

Welkom 

Arbeidsomstandigheden, oftewel arbo. Niet het meest populaire onderwerp binnen de meeste bedrijven. Toch is het niet onbelangrijk. U bent toch een groot deel van de dag en zeker een groot gedeelte van uw leven op het werk. Arbo betekent niet alleen lastige regels, maar ook gezonde arbeidsomstandigheden die ervoor moeten zorgen dat je gezond en op een veilige manier je pensioen haalt. Daarom heeft FNV Woondiensten op de website speciaal een stuk ingericht over arbeidsomstandigheden. Hier kunt u informatie vinden die wij als FNV Woondiensten zelf in huis hebben.

Onder Arborisico hebben wij de verschillende risico’s waaraan u in uw werk blootgesteld kunt worden in vijf categorieën verdeeld: gevaarlijke stoffen, lichamelijke belasting, omgevingsfactoren, veiligheid en werkdruk. Binnen elke categorie kunt u diverse dossiers vinden. In zo’n dossier gaan we dieper in op het risico en presenteren wij de informatie die wij bij FNV Woondiensten over dat risico bezitten of links naar websites met goede informatie.

Via een Arbonieuwsbrief, Op je gezondheid!, waar u zich onder deze kop op kunt abonneren houden wij de geïnteresseerde leden op de hoogte van de laatste wijzigingen op het gebied van arbeidsomstandigheden. Ook vindt u hier de nieuwste Op je gezondheid! Per 1-1-2007 is de Arbowet op een aantal punten veranderd. Hier vindt u een kort overzicht van de belangrijkste wijzigingen en de gevolgen hiervan. Bij Campagnes vindt u meer informatie over lopende arbocampagnes, zoals bijvoorbeeld eens in de twee jaar de Arboprijs FNV Bouw. Mochten de arbeidsomstandigheden bij uw (voormalig) werkgever niet in orde zijn geweest en bent u ziek geworden van uw werk, dan vindt u onder Beroepsziekten meer informatie over Bureau Beroepsziekten FNV, dat mede door FNV Bouw is opgericht. Tot slot vindt u bij Nuttige links nog links naar websites waarvan wij denken dat die voor u interessant kunnen zijn.

Publicatiedatum: 18-10-2010Login

Wachtwoord vergeten? Registreren Nieuw!

Lidmaatschap
Nu direct lid worden